maandag 25 maart 2013

Topweekend

Wat een weekend! Van het éne hoogtepunt in het andere en echt een super gemotiveerd en leuk IRTA team op de wedstrijden.


Uiteraard ging IRTA met bijna alle provinciale medailles aan de haal. Enkel Arne liep door valpartijen een podiumplaats mis. Met zilver op het BK zondag maakte hij dat meer dan goed. Provinciaal kampioen werden: Eyerus en Anis (F'jes), Britt en Ilias (E'tjes), Cédric (D), Jay (C), Hanne en Stijn (B) en Lynn (senioren). Mats, Abdissa en Lynn reden een knappe eerste wedstrijd: Mats brons, Abdissa zilver en Lynn dus goud (niet moeilijk als je alleen bent natuurlijk).

Zondag dan het BK en IRTA  was duidelijk het grootste en luidst supporterende team. Het motiveerde de IRTA'ers duidelijk want we zagen o.a. een supersnelle Britt (<1 minuut) en Ilias die het opnamen tegen de D's aangezien D,E, en F samen als 'beloften' schaatsten. Imke en Cédric snelden naar brons en Arne naar zilver bij die beloften. Sophie schaatste héél netjes met geleende schaatsen, en als jongste deelnemer haar ritten uit.
Bij de junioren deden Jay en Dante mee in de reeks tot 19 jaar: ze kregen voor't eerst lange afstanden en oudere tegenstanders te verwerken maar hielden dat toch knap vol, Jay durfde zelfs aanvallen en Dante blijkt goed te kunnen aanklampen op de langere afstanden. Stijn was op weg naar brons maar struikelde over een losgekomen enkelbeschermer...toch knap vierde achter de junioren A en B. Hanne stal de show bij de juniores dames door onverwacht de 1500m op haar naam te schrijven na een super-versnelling in de laatste ronde. Met ook nog winst in de superfinale was ze haar oudere concurrentes de baas en werd dus Belgisch kampioen.
Bij de senioren 6 IRTA'ers aan de start. Hannah en Lynn kwamen nog wel tekort voor het podium maar Lynn schaatste al een pak vlotter (en zonder te vallen) en Hannah is momenteel bezig trainersdiplom's te halen en is dus wat minder in form. Toch knap gereden! Bruno slaagde erin een PR te rijden waarbij hij z'n tijd uit zijn jeugd verbeterde! Koen, Grote Stijn en Kim maakten het de beter getrainde concurrenten van de andere teams knap lastig. Stijn liet z'n leerlingen nog eens zien wat taktisch rijden is (en hoe je bochten kan gebruiken om voorbij te steken). Een hoofdtrainer (die zelf amper traint) als 3e op het BK: daar mag IRTA trots op zijn.
Onze aflossingsteams haalden het goud nét niet maar volgend jaar gaat dat vast nog beter, blijven oefenen!

Geen opmerkingen: